Popis
Jihoafrická značka Mhoba Rum se díky poctivému procesu výroby může pyšnit označením Pure Single Rum. K výrobě rumu používá místní jihoafrickou cukrovou třtinu Nkomazi, která je pěstována na vlastních plantážích Mhoba Sugar Estate na okraji městečka Malelane. K výrobě rumu se používá čistá šťáva z cukrové třtiny a její zpracování probíhá od začátku až do konce zcela ručně, výjimkou není ani ručně ovládaný lis. To umožňuje denně vyrobit maximálně čtyři tisíce litrů šťávy. Ta je následně přemístěna do fermentační nádrže, kde za použití místních kvasinek fermentuje pod otevřeným nebem až 3 týdny. Každý rum je vyroben 100 % kotlíkovou destilací v malých várkách. Rumy Mhoba neobsahují žádná přidaná aditiva, barviva či dochucovadla a ručně se plní do lahví s etiketami, které navrhl sám zakladatel značky. Rum se zde vyrábí s mimořádnou poctivostí a láskou a na výsledek jsou jeho tvůrci právem hrdí.
Delší doba kvašení s přidáním „dunderu” z třtinové šťávy a destilace na nižší procento alkoholu, tak vzniká Mhoba Pot Stilled High Ester Rum. Jak název napovídá, tento odlišný proces výroby dodává rumu vyšší obsah esterů a hlavně výjimečnou, silnou chuť. I přes vysokou sílu si však zachovává noblesu a charakter bílých rumů Mhoba.