Popis
Peru – Lucero Anayeli 250g (espresso) Pikola
Farma pěstitelky Lucero Anayeli Torres a jejího manžela Elvise Reinerio Tineo Rafaela, patří ke špičce kávových farem v Peru. Proto se také se svými kávami umístil mezi 30 nejlepšími v soutěži Cup of Excellence, a to hned dva roky po sobě. O farmu samotnou, sběr kávy i její zpracování se stará celá rodina a proto dbají na tu nejvyšší kvalitu jejich rodinné produkce.
Jejich farma se nachází poblíž města Jaen v oblasti El Diamante. Jako jedna z mála oblastí v regionu má chráněná zalesněná území a právě díky tomu se daří zachovávat přirozené prostředí fauny a flory regionu. Pro farmy umístěné v tomto unikátním ekosystému, tak vzniká možnost pěstovat kávovníky v půdě bohaté na živiny.
Káva je zpracována tradiční promytou metodou. Třešně jsou po sesbírání očištěné v čerstvé vodě, poté odslupkované a uložené v plastových pytlích ve stínu po dobu 24 – 36 hodin. Následně je káva přenesena na plochy kde se suší na požadovanou zbytkovou vlhkost. Chuťový profil se vyznačuje specifickou ovocností a danou lehkostí čajových tónů danou lokálními podmínkami.