Popis
Hruškovice Williams 50%
Základní surovinou hruškovice pálenky jsou máslové hrušky odrůdy Williams, které jsou pěstovány v údolí řeky Rhôny, kde díky optimálním klimatickým podmínkám a složení půdy dosahují špičkové kvality. Po ruční sklizni začínající v polovině srpna jsou po vytřídění jen zralé, sladké a nepoškozené hrušky rozdrceny na kašovitou hmotu /pyré/ a dochází k fermentaci. Po jejím ukončení je prováděna dvojitá destilace a pálenka prochází několika filtracemi.
Lžínská hruškovice Williams se řadí mezi klenoty této rodinné palírny. První odkazy na odrůdu hrušky Williams jsou z druhé poloviny 18. století. Willamsky jsou žluté nebo narůžovělé, sladké a šťavnaté. Vyznačuje se typickou chutí a má dokonalé aroma.
Čím je Hruškovice Williams ze Lžína jedinečná?
- Pálí se z české odrůdy hrušky „Williamsova čáslavka“ (Barlett)
- Při kvašení se musí dodržovat specifická a přísná pravidla
- Na výrobu destilátu se používá pouze české ovoce